Enzima Întineririi oferă soluţii practice şi uşoare pentru a ne crea un sistem imunitar puternic. Sigur una dintre cele mai bune recomandări de carte în pandemia Covid 19.

Coperta articol Enzima Întineririi Recenzie Carte

Titlu: Enzima Întineririi
Titlu original: The Rejuvenation Enzyme
Scriitor: Dr. Hiromi Shinya
Traducător: Liviu Mateescu
An apariţie Ro: 2014
An apariţie En: 2012
Editura: Lifestyle Publishing
Format:  20 x 13 cm
Pagini:  152
ISBN: 606856603X
ISBN13: 9786068566030

Stând în casă, am luat la “întâmplare” una dintre cărţile iubitei. Arăta ca o carte pe gustul meu, mica şi subţire, tehnică şi la obiect, scrisă de un medic şi din fericire tipărită, nu scrisă de mână.

Moartea tinerei sale soţii din cauza unei boli provocate de regimul alimentar şi incapacitatea medicinei moderne de a o salva, îl determină pe autor, dr. Hiromi Shinya, să depăşească atitudinea medicinei doar de a alina şi trata simtomele bolilor. 

Se dedică în a afla de ce ne îmbolnăvim şi cum să lucrăm împreunâ cu corpul nostru pentru a-l ajuta în menţinerea sănătăţii şi vindecarea bolilor. 

Întoxicarea intracelulară

Dr. Hiromi Shinya prezintă cauza lipsei de energie, atât fizică cât şi mentală, degradării fizice şi premature a corpului uman, vulnerabilitatea ridicată a organismului la tot felul de afecţiuni şi viruşi.

Toate acestea se datorează întoxicării corpului la nivel celular prin stilul de viaţă, calitatea „produsele” cu care ne hrănim şi lipsa educaţiei sau informaţiei de bază în materie de nutriţie.

Producem un număr ridicat de celule zombi  cu efecte dăunătoare asupra corpului, în special asupra Sistemului Imunitar şi capacităţii corpului de a susţine procesul de vindecare în caz de îmbolnăvire.

Enzima Întineririi - detoxifiere intracelulară

Denumite de către autor „newzime” sau „enzimele întineririi” au capacitatea de a declanşa în organism procesul de eliminare sau distrugere a celulelor zombi, proces care favorizează detoxifierea celulară, oferind în acelaşi timp energia necesară pentru regenerarea celulară a corpului şi un sistem imunitar puternic.

Cartea dezbate acest subiect, detoxifierea intracelulară, de ce ne întoxicăm şi cum ne detoxificăm. Este un manual pentru un stil de viaţă care să-ţi ofere un corp puternic.

În corpul uman sunt 40 – 60 trilioane de celule, eu le vreau sănătoase şi puternice. Sfaturile şi recomandările din carte sunt pentru a ne menţine celule sănătose şi puternice.

Postul mic Shinya

Postul are ca scop activarea mecanismului de autofagie, de a folosi lanţurile proteice defecte, acumulate la nivel celular, în sintetizarea de noi proteine. Simultan, celule sunt detoxifiate şi primesc energie.

Hiromi Shinya îl consideră elementul esenţial din procesul de detoxifiere prin care ne activăm enzima întineririi. E necesar doar de activarea stării de foame

Pentru autofagie şi rol ei, profesorul Yoshinori Ohsumi de la Institutul Tehnologic din Tokyo, câștiga premiul Nobel pentru Medicină în 2016 pentru descoperirile sale în domeniul mecanismelor autofagiei. Articol în română …În cazul infecțiilor, autofagia poate elimina bacteriile și virusurile care invadează celula.

Postul mic Shinya este un post uşor, cu 3 mese. Nu l-am făcut fiindcă înainte să citesc cartea eram de câteva zile într-un obicei de a mânca o singura dată pe zi şi post total Duminica (de la 18:00 Sâmbătă pana Luni dimineaţa). Obicei pe care probabil o să-l introduc permanent în viaţa mea. 

Dar, după ce am citit cartea, am reintrodus shake-ul de dimineaţă (fructe, apă, seminţe, polen, diferite plante şi ciuperci uscate). 

Câteva dintre efecte stilului meu de viaţă datorate postului: energie fizică amplificată, energie mentala, chef în general, un surplus de fericire, o stare de bine generală, fizică, mentală, emoţională. 

Enzima Întineririi în librăriile online

Preţul variază, în librăriile online, între 25 şi 35 de lei. Când am scris articolul (19.04.2020) librăria Elefant.ro oferea cel mai bun preţ. 

Concluzie personală

În carte gaseşti sfaturi şi recomandări pentru un stil de viaţă care să-ţi ofere un corp plin de vitalitate şi sănătate, cu care să te bucuri de această viaţă. Un sistem imunitar puternic care să nu fie înfrânt de orice virus. 

Recomandările despre „regimul alimentar” se referă mai mult la calitatea hranei şi a apei, iar în Romania, chiar şi în oraş găseşti pe cineva care sa-ţi livreze alimente proaspete din grădină, iar despre apă, dacă aveţi posibilitatea, vă recomand apă de izvor, de munte, cât mai avem munţi.

Deşi este o carte scrisa de un medic, nu este o carte grea şi nu e nevoie de cunoştinţe în medicină pentru a înţelege cum funcţioneaza corpul la nivel celular sau itracelular. Hiromi işi prezintă concluziile şi rezultatele studiului într-un vocabular uşor de înţeles, cartea fiind adresata nouă, pentru a nu ajunge la el, la medic :).

Am citit cartea în 4 zile de pandemie, 1 – 2 ore/zi. Aş zice că se repetă uneori, dar informaţia o consider de calitate. Iar sfaturile şi recomandările sunt accesibile, poate mai puţin apa Kangen, dar alternative bune se găsesc.

Lasă un răspuns

Dealerul tău de cristale