Dr Hiromi Shinya, în cartea Enzima Miracol – Cum sa ajungi sănătos până la 100 de ani scoate în evidenţă că sănătatea începe de la nivel celular. Practic tot ceea ce noi mâncăm, prin procesul de digestie, devine parte din organismul nostru şi îl afectează în mod direct.
Coperta carte Enzima Miracol - Cum să ajungi sănătos la 100 de ani

Titlu: Enzima Miracol – Cum să trăieşti sănătos 100 de ani
Titlu original: The Enzyme Factor
Scriitor: Dr. Hiromi Shinya
Traducător: Bogdan Chircea
An apariţie Ro: 2013
An apariţie En: 2010
Editura: Lifestyle Publishing
Format:  20 x 13 cm
Pagini:  208
ISBN: 9786068309217
ISBN13: 9780982290033

Pioner al chirurgiei colonoscopice, recunoscut ca şi unul dintre cei mai proeminenţi doctori din lume, Hiromi Shinya işi împărtăşeşte cu noi observaţiile clinice şi recomandările sale privind factorii de bază al unei sanătăţi perfecte până la o vârstă înaintată.

Factorul enzimatic – cheia codului vieţii

“Corpul nostru este unicul sistem de vindecare capabil să ne readucă echilibrul când ne este atacat de boală”

Acesta produce peste 5.000 de enzime vitale, fără de care viaţa noastră nu ar posibilă, producem şi enzime folosindu-ne de enzimele care le consumăm zilnic. Calitatea enzimelor depinde în mod esenţial de calitatea hranei.

Dr. Hiromi consideră că există o enzima prototip care poate înlocuii orice enzima din corp la nevoie, aceste enzime luptă cu boala şi factorii dăunători. Calitatea şi durata vieţii nostre scade cu cât epuizăm mai repede aceste enzime din organism.

Pentru a ne menţine o sănătate bună este esenţial să întelegem mecanismul propriului corp şi să ne impunem dorinţa de a ne apăra sănătatea. Din fericire nu este deloc greu să o facem, cartea Enzima Miracol, prezintă sursa epuizării enzimelor-sursă şi oferă recomandări pentru a trăii tot restul vieţii nostre fără a ne mai îmbolnăvi vreodată”.

Recomandările doctorului Hiromi Shinya vin din sugestiile făcute pacienţilor lui, mulţi din aceştia vindecându-se prin adoptarea stilului sănătos de viaţă recomandat de acesta.

Enzimele şi sănătatea ta – concepţii eronate şi adevăruri esenţiale

“Să-ţi înbunătăţeşti stilul de viaţă zilnic este esenţialmente mai important decât să te bazezi pe eficacitatea chirugiei sau a medicamentelor …niciunul din pacienţii mei nu a mai facut vreodată cancer, şi au practicat zilnic regimul meu de viaţă pe care vi-l voi comunica în cartea aceasta”.

Dr. Hiromi Shinya demontează multe mituri şi credinţe legate de ereditatea bolilor şi de multe aspecte privind alimentele promovate ca fiind sănătoase, în realitate acestea creează daune greu imaginabile corpului. Demontează aici concepţiile legate de apă, carne, lactate, ceai , făină şi alte alimente care sunt considerate benefice, prin explicaţii ştiinţifice şi observaţii obiective de-a lungul carierei sale.

“Bolala este rezultatul obiceiurilor acumulate de-a lungul timpului.”

Observatiile lui vin din examinarea stomacului şi a intestinelor pacienţilor săi, efectele concepţiilor enumerate mai sus asupra sănătăţii corpului.

Programul de alimentaţie bazat pe factorul enzimatic

Deşii în practica medicală modernă rareori pacienţii sunt întrebaţi ce mănâncă şi fiecare organ al corpului este tratat ca fiind o entitate separată de corp, adevarul este că organismul funcţionează ca un tot unitar. O infecţie la măsea iţi poate da peste cap o mulţime de funcţii în organism ducând la alte probleme.

“Consumă alimente care conţin enzime din belşug!”

Majoritatea sfaturilor legate de nutriţie se rezumă la numărul de calorii şi grăsimi, fără a lua în considerare valoarea lor nutritivă reală pentru organism, sau modul de preparare a alimentelor si prospeţimea lor, factori esenţiali pentru sănătatea noastră. Preţioasele enzime sunt sensibile la caldură, se distrug intre 48 °C şi 115 °C.

Fiind singura specie de pe planetă care consumă alimente gătite termic, este important să ştim cum şi cât trebuie să le gătim pentru a beneficia cât mai mult de proprietăţilor lor, să acumulăm aceste enzime minune.

Oferă, atât explicaţii despre procesul de oxidare a alimentelor şi importanţa acestuia în alimentaţie, cât şi modalităţi pentru a-l evita.

Alimentaţia bazată pe factorul anzimatic este un program recomandat susţinerii enzimelor esenţiale din corp, evitarea consumului acestora inutil şi menit să furnizeze aportul de enzime din alimentaţie.

Programul de alimentaţie bazat pe factorul enzimatic

“Obiceiurile alimentare a fiecarei clase sociale se transmit de la părinte la copil. Majoritatea bolilor sunt produse de obiceiuri, mai degrabă decât de ereditate.”

Este o perspectiva interesanta prin care ne demonstreaza că modul a găti şi ceea ce suntem obişnuiţi să consumăm, preferinţele alimentare, vin în proporţie mare de la casa părintească.

Autorul face o comparaţie a calităţii alimentelor şi modul de preparare al acestora în mesele claselor sociale din SUA, starea de sănătate a acestora. Ca şi paranteză personală, nu ai nevoie de resurse exagerate pentru stilul de viaţă sănătos recomandat în Enzima Minune. În România gaseşti din plin şi la preţuri mai mult decât accesibile alimente sănătoase, crescute în grădini. Iar recomandări pentru modul de preparare şi un raport echilibrat îţi sunt oferite în carte.

Citeşte cu mare atenţie Scenariul Vieţii

“În ultima sută de ani, medicina a avansat într-un ritm foarte rapid. Pradoxal, numărul oamenilor care se îmbolnavesc creşte continuu, an de an.”

Ceea ce încearcă Dr. Hiromi să ne spună este că responsabilitatea sănătăţii noastre depinde doar de noi, chiar dacă medicii fac tot ce ştiu ei mai bine, în cele din urmă, starea noastră de sănătate este dictată de ceea ce facem noi înşine pentru noi.

Recomandă o analiză asupra modului în care funcţionăm natural – scenariul vieţii – noi ca şi specie. Şi o întoarcere la un stil de viaţă „natural”  care să activeze în noi capacitatea naturală a organismului de a ne vindeca singuri şi să facem tranziţia spre sănătate, nu să suprimăm bolile.

Enzima Miracol în librăriile online

Preţul variază, în librăriile online, între 25 şi 35 de lei. Când am scris recenzia (19.04.2020) librăria Elefant.ro şi eMag oferea cel mai bun preţ. 

Vă recomand să achiziţionaţi ambele cărţi, Enzima Miracol şi Enzima Întineririi.

Concluzie personală

Ca şi celelalte cărţi ale autorului, vine ca şi sfaturi şi recomandări pentru o viaţă sănatoasa, adresate la nivel celular, intreţinerea şi acumularea de enzime esenţiale.  

Consider, referitor la capitolul Obiceiurile celor Bogaţi şi Sănatoşi prezentat în carte, că în România, a fi sănătos ţine de o minimă informare despre cum funcţionează corpul uman şi de ce are nevoie, nu de a fi bogat sau sărac.

Cartea oferă informaţiile necesare pentru a ne analiza, a vedea ce obiceiuri ne afectează capacitatea corpului de a se menţine sănătos, iar recomandările pentru o viată sănătoase sunt accesibile tuturor.

Cateva titluri de capitole din cartea Enzima Miracol

Cum se face ca Charlie Chaplin a fost în stare să faca copii la vârsta de 73 de ani
Beti apă cu o oră înainte de masă
Obiceiuri alimentare recomandate
Ce ne pot spune stomacul şi intestinele
Alimente care vindecă
Obiceiurile rescriu genele
De ce pestele gras nu blochează arterele oamenilor
Cel mai rau aliment posibil
De ce au oamenii 32 de dinţii

Lasă un răspuns

Dealerul tău de cristale