Dazurit » Energia Cristalelor » Azurit Piatra Raiului

Azurit Piatra Raiului

  • de

Invaluit in mister de la Atlantida la tinerele civilizatii Egiptene, modul de folosire si puterea Cristalului de Azurit a fost un secret rezervat doar celor mai inalti Preoti si Preotese.

Originea numenlui

Numele de Azurit este un derivat al cuvantului persan Lazhward (لاژورد) care inseamna „Albastru”. Cristalul a fost cunoscut in antichitate sub denumirea greaca kuanos (albastru inchis/negru) si denumirea in latina caeruleum (albastrul cerului). Lanaga Lion in localitatea Chessy, Franta, isi mai pastreaza numele de Chessylite.

Alte denumiri: Piatra Raiului, Albastru Montan, Albastru de Cupru, Lapis Linguis (in cunoasterea lui Edgar Cayce), iar strans legat de Armenia gasim denumirile de Lapiz Armenian, Piatra Armeana sau Lapiz Instelat.

Mineralul a fost clasat in anul 1824 cu numele de Azurit de catre mineralogistul F. Bedan.

Cristalul de Azurit

Cristalele de Azurit sunt minunate piese de colectie, fiind considerate unele dintre cele mai frumoase capodopere minerale oferite de catre natura.

Aprecierea lor de catre colectionari pentru raritatea, frumusetea, aspectul si culoare intensa de albastru inchis/negru, albastru Azur, le face nelipsite din orice colectie.

Cele mai cautate cristale provin din Tsumeb (Namibia), Mekenes-Tafilalet(Maroc), Bisbee (Arizona) si Milpillas (Mexic). Momentan majoritatea minelor din care se extragea sunt inchise, putinele surse de extractie ramase, raritatea lui pe piata de cristale si costul ridicat face acest cristal mai putin accesibil.

Cea mai pura si mai inalta calitate apare ca lamele ascutite, grupuri de lamele translucide de un albastru intens, albastru inchis. Unele au o culoare inselatoare de negru. In lumina, cristalul aratandu-si adevarata culoare de albastru inchis, albastru Azur – cele mai patrunzatoare nuante de albastru. Culoare evoluata de-a lungul mileniilor prin reactiile dintre cupru, hidrogen, carbonat si oxigen.

Proprietati Fizice

Azuritul face parte din clasa carbonatilor anhidri ce se formeaza prin procesele chimice de degradare a calcopiritei sau a altor minirale din categoria sulfitilor de fier sau cupru. Se intalneste cel mai des sub forma de agregate masive impreuna cu malachitul, mineral din aceasi clasa. In combinatie cu acesta mai poarta si numele de Azurit – Malachit.

Formula Chimica: Cu3 (CO3) 2(OH)2

Clasa Mineral Carbonat anhidru

Cristalizare Monoclinic

Duritate 3.5 – 4 din 10

Luciu Vitros, sticlos

Culoare Albastru, Albastru deschis, Albastru intens, Albastru Azur, Albastru Idigo, Albastru inchis/negru

Extractie China, Rusia,  Australia,Franta, S.U.A, Africa

Piatra Raiului

Cunoscut in atichitate si sub numele de „Piatra Raiului” – denumire data de chinezii antici datorita proprietatii acestuia de a deschide „porti ceresti”. Cristalul de Azurit a fost recunoscut si venerat in toate civilizatiile antice pentru proprietatile sale, in special pentru proprietatea cristalului de a facilita conexiunea cu Spiritul si Divinitatea, de a deschide acele porti ceresti. Puterea si modul in care era folosit fiind un secret rezervat doare celor mai inalti preoti si preotese.

In Egiptul antic si Imperiul Roman era folosit in cadrul ceremoniilor spirituale si religioase, fiind considerat o piatra sacra ce faciliteaza conexiunea cu Zeii. Foarte apreciat de catre preotii si preotesele anticului Egipt, fiind folosit pentru a atinge stari de constiinta divina.

Pentru Nativii Americani, in cunoasterea Indienilor Americani, Azuritul era considerat o piatra sacra. Magia ei facilitand contactul cu Spiritul, intelegerea conexiunii si informatiei oferite.

Pentru Mayasi era considerata o piatra magica ce facilita comunicarea cu Spiritul, comunicarea cu Divinitatea.

Si daca vorbim de culoarea Cristalului de Azurit, nu putem sa omitem frumoasa Capela Sixtina a Estului, Biserica Manastirii Voronet. Albastrul de Voronet a fost realizat folosind pigmentul de Azurit, iar renumele culorii, Albastru de Voronet, se datoreaza rezistentei in timp sub conditii climatice foarte aspre.

Culoarea data de pigmentul de azurit reprezenta nobilitatea si spiritualitatea. Se regaseste foarte des folosit in cadrul lacaselor de cult, in marile biserici si temple ale lumii, folosit la realizarea picturilor, frescelor si vitralior pentru a simboliza latura spirituala a lumii ce ne inconjoara.

Folosit in ceremonii spirituale sau religioase, in vopsirea textilelor sau pictura templelor, Azuritul activeaza latura spirituala a Fiintei Noastre. In istorie a fost recunoscut si respectat de toate popoarele pentru proprietatile sale. In zile noastre Azuritul isi pastreaza proprietatile pentru care era cunoscut, exercitand o influenta puternica in constientizarea si perceptia noastra asupra planului spiritual si conexiunuea cu Divinitatea.

Proprietati Metafizice

Niciun alt cristal nu poarta o vibratie mai pura a energiei culorii de albastru inchis decat Cristalul de Azurit. Acesta faciliteaza viziunea interioara, puterile metafizice si perceptia intuitiva, ghidand omul spre iluminare din cele mai vechi timpuri.

Faciliteaza intelegerea dogmelor si credintelor deschizand calea spre adevarata natura a lumii inconjuratoare. Te face sa explorezi necunoscutul cu claritate si fara frica aliniindu-ti perceptia la fortele invizibile ce tin aceasta lume in miscare. Vechile dogme si credinte vor iesi la suprafata pentru a fi testate in prezenta adevarului.

Matrice Protector

Putere Constructor

Centru Energetic Superior

Chakra 6, 7

Element Aer

Feng Shui Energia Apa

Numerologic 1

Zodie Sagetator

Talisman Norocos Capricon

Planeta Jupiter

Luna de Nastere

Energie Albastru, Albastru Idigo, Albastru inchis/negru

Perioada de Nastere 20 Ian – 18 Feb, 19 Feb – 19 Mar

Energizeaza, echilibreaza si activeaza centrul energetic superior, iar in timp va alinia toate chakrele si va mentine in echilibru fluxul energetic dintre acestea. Vibratia culorii de Albastru Indigo si Albastru Inchis energizeaza si activeaza cea de a 6-a chakra si glanda pinuala facilitand deschiderea celui de-al 3-lea Ochi.

Asocierea numerologica cu numarul 1 intareste matricea cristalui de Protector si puterea de Constructor, oferind utilizatorului vointa necesara de a duce la final proiectele dorite si protectia acestora de energia negativa din interior (griji, indoieli, frici) cat si de influente din exterior (invidie, distrageri, intentii negative).

Ajuta si sustine interesul celor aflati in zodia Sagetator pentru filozofiile lumii, interes care ii poate conduce spre trezirea spirituala, iar pentru cei nascuti sub semnul Taurului mareste controlul si increderea in sine. Reprezinta talismanul norocos al celor nascuti in zodia Capricornului, simbolizand intelegere si descoperire, cat si promovarea unui simt al justitiei.

Energia Cristalului de Azurit

Energia cristalului este data de culoarea si matricea acestuia. Actioneaza asupra centrului energetic superior, chakrele 5 si 6, sistemului circulator si sistemului cristalin dens a corpului – sistemul osos.

Exercita o energie de regenerare asupra corpului fizic si stabilizare a planurilor spirituale si emotionale.

Poate fi folosit in multe feluri, insa Cristalul de Azurit e cel mai bine utilizat pe termen lung, folosirea lui necesitand rabdare si exercitiu.

MARESTE
Puterea de concetrare, memorarea si retinerea de informatie, imaginatia, intuiitia si inspiratia, cat si puterile psihice ale utilizatorului.

AJUTA
In procesele de studiu, invatarea de noi stiinte, examene si in abordarea unui nou tipar de invatare pentru o mai buna intelegere. In realizarea adevarului, cercetarea trecutului si viitetilor anterioare. In recunoasterea energiei in ceilalti si lumea inconjuratoare.

OFERA
Relaxarea necesara pentru a atinge o stare meditativa, claritate si increderea de sine.

CRESTE
Vibratia si echilibreaza fluxul energetic in corpul fizic si energetic.

STIMULEAZA
Puterile psihice, dezvoltarea spirituala si capacitatea de a percepe energia din jurul nostru.

PROTEJEAZA
Independenta, perceptia mentala si sanatatea fizica, precum si un bun ajutor in depasirea posibilelor complexe de inferioritate prin inlaturarea fricilor, fobiilor si timiditatii.

DESCHIDE
Canalele din corpul energetic si inlatura blocajele facilitand puterile metafizice, intelepciunea si perceptia spirituala. Deschide cel de al 3 – lea ochi facilitand conexiunea cu planul Astral, Spiritul si Divinitatea.

Energia cristalului in vindecare

Se adreseaza in special afectiunilor din centrul superior energetic, legate de chakra 5 si 6, afectiuni ale creierului, gatului, dereglari si disfuctionalitati ale glandei tiroide, pineale si  afectiuni ale ochilor si urechilor.

Capacitatea lui de echilibrare a fluxului de energie ajuta si in detoxifierea intregului organism, ajutand in vindecarea rinichilor, vezicii, afectiunile ficatului si a splinei. Intareste sistemul circulator si regleaza oxigenarea in corp, iar actiunea la nivel celular creaza o vibratie regeneratoare in corpul biologic.
Este considerat un puternic vindecator pentru reumatism, artrita, ostereoporoza.

Ajuta in realinierea coloanei vertebrale si ameliorarea afectiunilor vertebrelor, cutii toracice, a articulatiilor, a oaselor care provoaca disfuctionalitati, in special cele care au malformatii.
Actiunea asupra chakrei a 5-a ajuta in echilibrarea si regenerareea glandei tiroide.

Utilizare

Recomandat in procesele de studiu, meditatii de vindecare a corpului fizic, echilibrarea si energizarea chakrelor, cat si a fluxului de energie dintre acestea. Pentru identificarea si eliminarea blocajelor energetice care pot cauza afectiuni in corpul fizic.

In sesiuni de visare declanseaza si mentine vise profetice. Subiectul visului aduce informatie asupra anumitor blocaje sau etape pe care e nevoie sa le intelegi pentru a accesa niveluri spirituale superioare sau pentru a depasi unele obstacole ce iti blocheaza succesul in viata. Uneori subiectul visului se refera la un eveniment din viata ta aflat in viitorul foarte apropiat.

Incarcarea Cristalului de Azurit

Se facea doar la lumina cerului instelat, dupa apusul soarelui. Este recomandata si incarcarea in perioada de luna noua, 3 ore de expunere fiind suficiente. Daca incarcarea se face afara aveti grija ca temperatura exterioara sa nu fie sub 3°C sau sa depaseasca 27°C.

Intretinerea Cristalului de Azurit

Avand in vedere ca este un cristal cu o duritate scazuta de 3.5-4 pe scara Mosh, este recomandat a fi ferit de socuri fizice si termice, a se feri de temperaturi sub 3°C sau peste 27°C.

Incercati sa-l manevrati cu grija si sa evitati frecarea lui de alte cristale.

Pentru a-si mentine culoarea este recomandat a fi ferit de lumina puternica, atat naturala cat si artificiala. Va recomandam sa-l pastrati intr-un mediu racoros (3°C – 21°C), intunecat si sigilat.

Curatarea fizica a cristalui se face prin suflare sau cu o pensula pentru cristale, iar spalarea cristalului, daca este necesara, se face cu apa calduta, cu temperatura intre 21°C si 27°C.

Uscarea la temperatura camerei pe o bucata absorbanta de hartie sau panza.

Avertisment

Daca in timp ce il folosesti iti induce o stare de agitatie sau palpitatii, iti recomand sa te opresti din a-l folosi. Fluxul de energie creat de catre cristal este mai puternic decat capacitatea ta energetica de al sustine, fiind nevoie de o perioada mai indelungata de acomodare a vibratiei Cristalului de Azurit cu vibratia Ta.

Rezistenta scazuta a cristalului la frecari mecanice si tendinta de asi pierde din intesitatea culori sub actiunea umezelii nu-l recomanda pentru a fi purtat ca si bijuterie. Iar datorita vibratiei puternice a cristalului nu va recomandam sa-l tineti in contact cu pielea mai mult de 30 minute la un interval de cel putin 9 zile.

Intensitatea cu care Cristalul de Azurit isi exercita puterea asupra campului tau auric provoaca schimbari in Fiinta Ta, motiv pentru care e nevoie de rabdare si timp pentru a beneficia intr-un mod placut de acest cristal.

Folosirea excesiva si obsesiva poate provoca dezechilibrul campului auric cu efecte daunatoare corpului fizic si energetic.

Experientele noastre cu acest minunat cristal

Platforma online Dazurit a fost creata sub ghidarea, ajutorul si protectia Cristalului de Azurit. Numele Dazurit fiind dedicat cristalului. De profesie Arhitect, fara cunostinte despre programare, sau ce implica realizarea unui site, am reusit intr-o luna sa invat cum sa fac toate acestea.

M-a ajutat in procesul de invatare, deschizandu-mi pofta si canalizand intuitia pentru o intelegere mai rapida. Matricea cristalului de Protector mi-a protejat proiectul atat de grijile, nesiguranta si fricile mele, cat si de factorii externi, distractii. Iar puterea de Constructor a sustinut proiectul oferindu-mi consistenta si energie in procesul de invatare si constructie. Inclusiv acest articol a fost scris in vibratia Cristalului de Azurit.

Este un cristal care isi manifesta puterea in timp, fiind nevoie de rabdare si respect pentru ai descoperii puterile. Simpla prezenta in spatiul tau, intretinerea si folosirea corecta, va creste puterea cristalului in relatie cu tine si va crea in jurul tau o aura de protectie, atat pentru planul fizic cat si emotional, energetic si spiritual. Iar echilibrarea fluxului energetic iti va aduce vitalitate fizica si claritate in gandire.

Tratati cu respect acest cristal, cat si toate cristalele din colectiile voastre. Va recomandam cu drag sa-i gasiti un loc in colectia personala de cristale, in casa, spatiul si in Viata Voastra.

Lasă un răspuns