Am cumpărat întâmplător cartea, așteptăm pe cineva și am intrat într-o librărie. Cartea pur și simplu mi s-a lipit de mână, iar titlu cărții, Cele 7 Deprinderi ale Persoanele Eficace, m-a convins să o cumpăr.

Citind cartea observam cum îmi schimbă viață, percepția asupra vieții și vreau să împărtășesc cu voi această experiență.

Titlu: Cele 7 deprinderi ale Persoanelor Eficace
Titlu original: The 7 Habits of Highly Effective People
Scriitor: Stephen R. Covey
An aparitie:  1989
Editura: ALL
Format: 23 x 16 cm
Pagini: 296

Lecțiile și descrierile oferite de autor se potrivesc atât de bine vremurilor noastre și evenimentelor din viață noastră încât, în timp ce o citeam, nu-mi venea să cred că a fost scrisă în urmă cu 30 de ani.

Lumea materială din jurul nostru evoluează și se transformă, iar problemele cu care ne confrutăm rămân aceleași, efecte cauzate de aceleași obiceiuri interioare.

 “Transformarea – adevărata schimbare – se produce  întodeauna  dinăuntru-în afara”

Carte pentru Dezvoltare Personală

Trecerea de la mentalitatea de victimă la mentalitatea de creator a propriei realități.

După ce am citit-o „din scoarță în scoarta” am simțit în interiorul meu o nevoie puternică de a schimba modul în care trăiesc, am realizat ce obiceiuri nu-mi sunt benefice și am început să concep alte programe și obiceiuri care să mă ajute să treiesc mai armonios, mai eficace.

Iar cartea mi-a oferit un ghid pentru dezvoltare personală, prin care să depășesc anumite tipare mentale și prin care să înțeleg mai bine modul de interacțiune cu persoanele din viață mea, atât în relația de cuplu, relația cu familia și prietenii, cât și în relațiile profesionale.

Să înțeleg efectele obiceiurilor mele și cum să folosesc impasurile ca o oportunitate pentru a învață și a mă dezvoltă, nu să le privesc ca pe niște nenorociri care se abat asupra mea

Cele 7 Deprinderi ale Persoanelor Eficace oferă un model practic prin care să treci de la dependența la independența şi interdependenţă, prin care să devii creator al propriei realităţi, a realităţii pe care ți-o dorești.

Cele 7 Deprinderi ale Persoanelor Eficace –Top Cele mai Vândute Cărți

Căutând informații despre carte am aflat că a fost publicată pentru prima dată în 1989. S-a vândut în peste 20 milioane de copii și s-a menținut pentru mai bine de 5 ani în Top cele mai vândute cărți, lucru foarte foarte greu de atins pentru o carte din categoria Dezvoltare Personală. Revista Chief Executive declară cartea „Cea mai influentă carte de afaceri a ultimilor 100 de ani”.

Cartea transformând viața Președinților, director de corporație, educatori, părinți, studenți – milioane de oameni, diferite vârste sau profesii, au beneficiat de cartea lui Stephen R. Covey Cele 7 Deprinderi ale Persoanelor Eficace.

Cele 7 Deprinderi prezentate în carte

Autorul prezintă logic și fluent cele 7 deprinderi, fiecare deprindere pregătind calea spre următoarea, începând din interior spre exterior într-un ghid practic pentru a deveni mai eficace.

  1. Fii Proactiv
  2. Începe cu gândul la final
  3. Pune priorităţile pe primul loc
  4. Gândeşte Câştig / Câştig
  5. Încearcă mai întâi să înțelegi și mai apoi să fii înțeles
  6. Acționează în sinergie
  7. Ascute fierăstrăul

Dacă lumea și-ar însuși cele 7 deprinderi oferite în carte ar arăta cu totul altfel. Țările ar fi conduse eficient, organizațiile ar fi mai prospere, relațiile și căsniciile ar dura și ar fi împlinite, copii ar crește în armonie, iar umanitatea și-ar centra eforturile pe valorile de bază, pe evoluție.

O carte cumpărată întâmplător, fără a ști ceva despre ea, s-a dovedit a fi una dintre cărțile de top în Dezvoltarea Personală.

Cartea se adresează tuturor care doresc o schimbare în bine în viață, să crească, să obțină abundentă, atât în relațiile de afaceri cât și în cele personale, de cuplu sau sociale.

Cele 7 Deprinderi ale Persoanele Eficace pur și simplu te îndeamnă la schimbare și la a-ți crea viața pe care ți-o dorești.

Iar dacă ajung să-ţi fac un cadou sigur o să primeşti  această carte 🙂 …promit una nouă, aceasta e plina de notiţe şi colţuri îndoite.

Disponibila in Librariile

Prețul și disponibilitatea se schimbă în funcție de promoțiile oferite de librării, verifică fiecare link pentru a afla cel mai bun preț.

Cum sa folosesti cartea?

Cele 7 Deprinderi ale Persoanelor Eficace nu este o carte uşoară de citit, pe care o citești și o pe urmă o așezi în raft, este o școală care te învața să fii mai eficace în toate planurile, mental, profesional, fizic și social.

Sunt sigură că o să recitesc cartea de mai multe ori, iar adevărata putere a cărții se află în exercițiile oferite, în cele 7 deprinderi necesare pentru a ne obține independența.

Am citit cartea în aproximativ o lună, 30-60 minute/zi în 5 zile/săptămână. Unele paragrafe le-am recitit, iar în timp ce nu citeam îmi analizam obiceiurile, ce efecte au în viața mea, dacă îmi sunt benefice sau nu.

Am început să-mi schimb unele obiceiuri și să fiu Proactivă, să aplic cele 7 deprinderi din carte, în special să-i ascult pe ceilalți (deprinderea 5. Încearcă mai întâi să înțelegi și mai apoi să fii înțeles) și în același timp să-mi fac „declarația de misiune”, adică planul meu spre independență/interdependenţă, în toate aspectele din viață.

Cartea oferă informaţia și exercițiile neceasare, dar munca trebuie să o facem noi.

Lasă un răspuns

Dealerul tău de cristale